Penne s pestom a prosciuttom

Autor receptu: tajnickas

Toto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas služobných ciest. Reštaurácia mi vyhovovala ponukou jednoduchých a ľahkých, no chuťovo delikátnych jedál, ktorých základ spočíval v cestovinách a šalátoch. No a pri pohári dobrého vínka mi aspoň rýchlejšie prešiel čas.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pred varením namočte sušené paradajky na 15 minút do vody (ako huby). Uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode, zvyčajne na 10 min. Postupujte podľa návodu na obale. Správne by mali byť al dente, čiže ani tvrdé ani mäkké.
  2. Kým sa varia cestoviny, nakrájajte prosciutto na menšie prúžky alebo kocky a v hlbokej panvici jemne opečte na troške olivového oleja. Môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, ale nie je treba, nakoľko má pesto samo o sebe veľmi výraznú chuť. Medzitým si nakrájajte sušené paradajky na menšie kúsky. Pridajte k prosciuttu a ohrejte. Neodporúčam zmes vôbec soliť, nakoľko prosciutto je veľmi slané a pesto je už ochutené.
  3. Do tejto zmesi vmiešajte uvarené cestoviny. Panvicu dajte mimo platne a do cestovín zamiešajte bazalkové pesto. Pozor! Pesto sa tepelne už neupravuje. Môžete servírovať. Dobrú chuť!