Pečivo s vaječným likérom

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme, a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel.
  3. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.