Foto: nobelovka
Je to najlepší ovocný čaj na svete. Naučila som sa ho pripravovať od nemocničného personálu.
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ovocie si očistíme, umyjeme,broskyne si zbavíme kôstiek, všetko pokrájame na drobné kúsky a vložíme do hrnca. Potom pridáme rum, škoricu, cukor a premiešame. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov, pripravenú zmes si vlejeme na väčší plech a necháme 30 minút v rúre piecť, občas premiešame.
- 2
Následne naberačkou zmes aj so šťavou prelievame do zaváracích pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 10 min. Uskladníme na chladné zimné večery, kedy tento čaj lyžičkou podávame do pohárov, zalejeme vriacou vodou a máme dostatok vitamínu C v každom vypitom dúšku
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja sa chcem opytat, kedze peceny caj mame radi, co su to vinicky a borovnice?
dakujem :-)
tieto pečené čajíky sú výborné z akéhokoľvek ovocia.
mňam!
Inak čajík ma zaujal ešte som nič také nepil asi to tento rok vyskúšam.