Pečený čaj

Autor receptu: nobelovka

Je to najlepší ovocný čaj na svete. Naučila som sa ho pripravovať od nemocničného personálu.

10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ovocie si očistíme, umyjeme,broskyne si zbavíme kôstiek, všetko pokrájame na drobné kúsky a vložíme do hrnca. Potom pridáme rum, škoricu, cukor a premiešame. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov, pripravenú zmes si vlejeme na väčší plech a necháme 30 minút v rúre piecť, občas premiešame.
  2. Následne naberačkou zmes aj so šťavou prelievame do zaváracích pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 10 min. Uskladníme na chladné zimné večery, kedy tento čaj lyžičkou podávame do pohárov, zalejeme vriacou vodou a máme dostatok vitamínu C v každom vypitom dúšku