Pečené zemiaky

ladyblack - fotkaladyblack, 16. októbra 2012

Viem, ze receptov na pecene zemiaky je cela kopa, ale tie moje chutia vsetkym :))))

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na tento recept su vhodne nove male zemiaky (take, ktore by sa Vam nechceli supat). Zemiaciky sa umyju a nakrajaju na polovicky, pokial su velmi male mozu ostat aj cele. Potom sa prida sol a rastlinny olej. Pecu sa vo vyhriatej rure 1 - 1,5 hodiny. Ja pouzivam asi 3 kg zemiakov na 4 - 5 porcii. Hodia sa ako samostatne jedlo alebo priloha. Prajem dobru chut :)

Diskusia k receptu

mijaita
Bezne je pecu v jedne vrstve v pekci , prikryte, 30 minut na 160°C. Jsou uzasne, ale myslim, ze to zna uz kazdy. Je dobre na ne polozit snitku rozmarynu nebo jine bylinky
sovka62
Moja skúsenosť: Ak pridáš soľ na začiatku, zemiaky sa ti prilepia na plech a musíš ich oškrabovať. Lepšie je soliť až po upečení, niekedy skús.
wevewe
veru veru, dnes som robila pecene zemiaky a netrvalo to ani 30 minut. nakrala som na polovicky, ulozila na plech reznou stranou hore, vrch posolila, posypala rascou, ziaden tuk. mnam mnam s masielkom, kyslou kapustou a acidkom :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia