Pečené parené kurča

mariana33 - fotkamariana33, 12. júna 2012
Pečené parené kurča
Foto: mariana33

Zamilovala som sa do parného hrnca, tak v ňom skúšam pripraviť rôzne jedlá...len od hladu nestíham fotiť postup:o)

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
4 ks
štipku
300 ml

Postup

  1. 1

    Do spodnej nádobky parného hrnca si vložíme umyté a osolené kuracie stehná. Do strednej dáme nakrájanú mrkvu, prípadne inú zeleninu. A do nádobky na ryžu dáme prepláchnutú ryžu, osolíme a pridáme karí korenie a vodu.

  2. 2

    Nastavíme parný hrniec na 40 min. Nakoniec dáme stehná zapiecť do rúry aby mali chrumkavú kožu:o)

Diskusia k receptu

lia66
Hneď, ako som prečítala nadpis, tak ma napadlo:tak pečené, či parené?...tiež robievam v páraku-aj celé kura, aj zeleninku...má to úplne inú chuť, ako dusené, pečené, alebo varené...také mňamózne...ďakujem za pripomenutie-už som dlhšie veru nerobila, musím vyložiť párak...inak, pekné foto farebné si dala-nečudujem sa, že nestíhaš fotiť...veru, ten párak je super vecička!
medulienka122
asi máš lepší parák, v mojom neviem, ako by som urobila ryžu, lebo by asi povypadávala cez tie dierky. ináč to robím tiež, je to najzdravší spôsob varenia...
leomax
Tak takto nejako to už robím zo 2 roky. Kurča, alebo aj iné mäsa po vybratí z parného hrnca prigrilujem 5-10 minút a tak mäsko má vynikajúcu chuť. Vývar, či skôr "výpar" z parného hrnca používam na polievku, do ktorej pridám zeleninu z parného hrnca a rôzne dochutím. Je to fakt dobrý spôsob spracovania mäsa a zeleniny.
lia66
@medulienka122 a Ty si nemala v páraku takú bielu misku na ryžu bez dierok?...ja mám Tefal Vitamin+ a tam sú tri nádobky s dierkami a jedna taká biela na ryžu...som myslela, že to majú všetky páraky...
bibia1
ryža sa dá spraviť v hocijakej miske - umelej - vhodnej na vysokú teplotu, či sklenenej len sa netreba toho báť
medulienka122
lia66, nie, nemala a v manuáli je písané,že sa dá niečo dokúpiť osobitne na ryžu, bibia1, skúsim, bojím...
mariana33
presne tak...potrebovala som viac ryže, tak som použila inú nádobu...milujem parný hrniec...šetrí veľa času a môžem sa venovať deťom...
najviac mi ale chutia parené zemiaky a mrkva...:o)
mariana33
lia66...je to pareno-pečené...hold pečenú kožu milujem aj napriek chudnúcemu režimu...xixi...parák je skvelá vecička...muž sa mi smeje, že načo sme kupovali sporák...vraj stačilo kúpiť 2 hrnce...xixi
drobulik22
Neni to potom suché? Dostala som ako svadobný dar parny hrniec ale este vôbec neviem ako ho používať a ani nejaké recepty na to. Totižto som úplný začiatočník

Zaujímavé video z archívu TV Varecha