Foto: izabella929
Nedeľný obed dnes v znamení kačacinky...robila som ju na letný spôsob so sezónnou zeleninkou...nie tak dávno moja maminka chovala počas leta až 40kačíc ...len Zobraziť celý popisNedeľný obed dnes v znamení kačacinky...robila som ju na letný spôsob so sezónnou zeleninkou...nie tak dávno moja maminka chovala počas leta až 40kačíc ...len zriedkavo ich v lete robila s knedlíkom a červenou kapustou...tento recept som robila tak, ako to robievala ona so zemiakmi pokrájanými na kolieska a výborným hlávkovým šalátom zo záhrady..ja som stehná potrela strúhaným zázvorom...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kačacie stahná som poriadne umyla, osošila...podarilo sa mi vybrať namiesto hovädzieho mäsa na polievku aj bravčovú lapatku...takže už som ju nedala znova zmraziť, ale upiekla som ju spolu so stehnami...
-
2
na panvicu som dala 1 lyž. kačacej masti a opiekla som stehná z oboch strán..
-
3
potom som ich vybrala, osolila, posypala čiernym korením, štipkou rasce..
-
4
potrela strúhaným zázvorom..uložila do zapekacej misy...podliala troškou vody a dala piecť..
-
5
stehná sa piekli 70min..nechala som ich v trúbe, pokiaľ som pripravila zemiaky a hlávkový šalát..
-
6
všetko som uložila na taniere a ozdobila sezónnou zeleninkou...toto bol veľmi chutný šťavnatý obed...prejem vám dobrú chuť..
@izabella , super si navarila, robila som so zázvorom kuracinu ale na kačku som neskúšala, tú vačšinou robíme len klasicky, ale verím, že chutilo vynikajúco