Pečená tekvica fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 23. mája 2013

Toto je veľmi jednoduchá príprava a hlavne rýchla, poslúži mi namiesto nedeľného zákusku....ja ju proste milujem...

5-10 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme,

    Pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prekrojíme a vyberieme jadierka,

    Pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pokrájame na menšie kúsky a preložíme na plech,

    Pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dáme do rúry upiecť, po upečení necháme vychladnúť, má sladkastú chuť, je výborná...

    Pečená tekvica (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pečená tekvica to je moje detstvo :-) je to hlavne špecialita maďarov, ktorí majú špeciálne odrody, ale v súčasnosti sa dá kúpiť vo všetkých veľkých potravinových reťazcoch no treba dať pozor na označenie "Tekvica na pečenie" najlepšia je čo najväčšia a tmavo oranžová tá je určite zrelá a sladučká :-) aj ja mám práve jednu upečenú, ale je trochen nezrelá no čo už :-) Doporučujem vyskúšať a ak by náhodou niekto nevedel papká sa to lyžicou a ešte malá rada dajte to piecť na papier, alebo alobal bo to zalepí plech .-)
Pečenú tekvicu som jedla prvý krát pred 30 rokmi u mojej nebohej svokry a hneď som si ju obľúbila, je to lahôdka...