Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú, kde môže byť jedným jedlom viac chodového Zobraziť celý popisPečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú, kde môže byť jedným jedlom viac chodového menu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme.
- 2
Potom si nadrobno pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.
- 3
Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime.Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu.Potom mäso okoreníme rascou .
- 4
Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo 60 minút.
- 5
Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.
- 6
Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou. Kapusta môže byť aj sterilizovaná. Na záver prajem všetkým dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kedže si napísal iba..... na jednej strane nožom narežeme a hned piect ..... nebolo jasné čo a ako, tvoj recept je omnoho prehladnejší ked si to doplnil aj v postupe . Nebolo to ani od jednej z nás myslené zle , všetky sme už skúsené kuchárky ktoré varia dlhé roky , ber to iba ako priatelskú radu do budúcna