Foto: malapiskota
Ešte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku, vyzeral jednoducho. Aj je. Fekete džem som dostala od Zobraziť celý popisEšte nikdy som nerobila roládu. No môžem takto žiť? :) Tento recept koloval po facebooku, vyzeral jednoducho. Aj je. Fekete džem som dostala od svokry zo Želiezoviec, je strašne dobrý, ale netuším z čoho je. Tipujem čierne ríbezle, ale hádam sa nebudem hlúpo vypytovať, veď je tam jasne napísané že fekete!
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme bielka, vyšľaháme sneh, postupne primiešame žĺtka, múku a cukor. Rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao. Šup do vreciek, a odstrihneme im rožtek.
-
2
Na papier na pečenie alebo silikón robíme pásiky, niekedy sa nám podaria a niekedy aj nie...
-
3
Postupne opásikujeme celý plech.
-
4
Upečieme na 180 C za 10 minút.
-
5
Keď upečieme, ešte teplé zrolujeme, toho som sa bála najviac... Ale nebolo prečo, nič sa neláme ani nepraská, hurá.
-
6
No a keď roláda vychladne, rozrolujeme, natrieme krémom alebo džemom, môže byť aj fekete, a fotku pošleme svokre, žeby sa nebála že umrieme od hladu.
tá roláda je krááásna.