Parížsky krém

Autor receptu: vybusna

Podrobnejsie rozpravanie o tomto kreme najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3844

Suroviny

Postup

  1. Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulerne vriet a cukor musi byt rozpusteny. Kastrol odlozime zo zdroja tepla a hned do horucej smotany vysypeme kakao. Metlickou ho poriadne zamiesame a vymiesame hladky krem. Uvareny parizsky zaklad odlozime do chladu.
  2. Ked je zaklad dokonale vychladnuty, nakrajame do neho male kocky masla Zacneme slahat. Slahame na strednom stupni, po celej nadobe v ktorej krem slahame. Slahame trpezlivo nejakych 10 minut a davame pozor na moment, ked krem uz nenabera na objeme, ale zacne rednut. Krem mame vyslahany.
  3. Spravne vyslahany krem viditelne naberie na objeme a zbledne. Ked ho pretriem opakom lyzice , tak sa nam sem tam vytvoria male pory.
  4. Tento krem je skvely na naplnanie mucnikov, pri spravnom chladnom skladovani vydrzi urcite aspon 5 dni, bez zmenenia chuti a zmeny objemu a konzistencie. Pri specialnych mucnikoch pridavame do zakladneho uvareneho kremu okrem masla aj cca 100 g stuzeny tuk. Tymto plnime hlavne vtedy, ked je cesto natolko pevne, ze potrebuje super pevny krem , napriklad Prazske gule ( http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903) alebo naopak vtedy, ked krem nema oporu a potrebuje sa drzat sam od seba, napriklad Parizske rozky.(http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835) Mucniky s parizskym kremom so stuzenym tukom vydrzia pri chladnom skladovani urcite tyzden.
  5. S tymto mnozstvom kremu som dnes naplnila 40 ks Prazskych gul a 35ks Parizskych rozkov