Parížsky krém na plnenie zákuskov

samodexter - fotkasamodexter, 24. decembra 2012

Tento krém používame doma už 3 generácie na plnenie všakovakých zákuskov, ale len za predpokladu že nám ho deti nestihnú zjesť skor ako sa Zobraziť celý popisTento krém používame doma už 3 generácie na plnenie všakovakých zákuskov, ale len za predpokladu že nám ho deti nestihnú zjesť skor ako sa dostaneme k pečeniu :-)

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
30 g
100 g (alebo varová)
1 bal
50 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu polámeme na malé kúsky (čím menšie, tým skôr sa rozpustí), pridáme ostatné suroviny a za stáleho miešania uvaríme do husta.

  2. 2

    Hotovú zmes po vychladení (najlepsie 7°C) vyšľaháme ručným šľahačom do jemna

  3. 3

    Plníme medzi piškótové cesto .. alebo kamkoľvek podla chuti

Diskusia k receptu

isabel2
Lahodná plnka,už som ju chutnala,musím skúsiť.
sovka62
Uvarenú smotanu zvyknem vychladiť a uložiť do chladničk. Šľahám až na druhý deň.
Nezrazí sa, takto za čerstva?
dogagador
nie je to privela cokolady na tak malo slahacky? a tiez cukru? nikdy som nepirdavala maslo k slahacke, vyslaha sa to???
evanaaa
Ani ja by som maslo do parížskeho krému nedala, veď tá šľahačka má 33% tuku. Vo všetkých receptoch na ňu sa ochladí a dá ešte do chladničky, najlepšie ak sa šľahá až na druhý deň. Preto by ma zaujímalo, ako sa dala vyšľahať hneď.
askadaniela
Už som robila takto plnku do pečiva, ale nad parou, išlo tam aj jedno vajce. Len som miešala do rozpustenia čokolady a zmiešania surovin, vznikne polotekuty krem, po vychladnuti sa vymieša do peny. Vymieša sa aj bez pridania masla do základnych surovín.
samodexter
mate pravdu, zabudol som poznacit ze pred slahanim zmes nechame vychladit aspon na 7`C .. idem opravit recept

inak s maslom ju robime odkedy si pamatam a vdaka nemu lepsie drzi "tvar"
nitokreje
robila som to presne podľa receptu, ale nezhustlo mi to, kde je problém? :((
basha107
Da sa vyslahat aj rucne len metlickou? Lebo som na dovolenke a nemam tu mixer.
dorotinka
mám recept, kde vôbec nie je potrebná šľahačka a je dobrý-vyskúšajte: 0,5dcl vody, 6PL kryšt.cukru, 2PL kakao zvariť na niť potom odstaviť z ohňa, pridať l žĺtok a 1 celé maslo a vyšľahať.
pietruskaa
robila som uz velakrat na tento sposob akurat bez masla a da sa slahat aj za cerstva vzdy sme ju vyslahali do husta