Foto: abkul
Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali Zobraziť celý popisKeďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
60 g |
|
300 g |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
300 g |
|
1/2 dcl |
|
350 g |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1/2 flaštičky |
|
Poleva: | |
150 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
- 3
Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak naozaj je veľa receptov na tieto rožky, každý robí také svoje overené, lebo chceme stále skúšať aj iné druhy zákuskov,aj keď vyskúšať všetko nie je šanca.
Skúšam tie, čo sa mi podľa receptu pozdávajú a najlepšie je samozrejme,ak niečo nové ochutnám.Každý má inú chuť.