Parížske rožky
Autor receptu: abkul
Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.
70 porcií |
75 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
- Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.