Parížske rožky
Autor receptu: abkul
Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.
|
70 porcií |
75 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
- Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.