Foto: danja301
Parížska torta je klasika. Existuje mnoho variácií a tu je tá moja.Vyzdobila som ju podľa vlastnej fantázie a keďže je dosť sýta naplnila Zobraziť celý popisParížska torta je klasika. Existuje mnoho variácií a tu je tá moja.Vyzdobila som ju podľa vlastnej fantázie a keďže je dosť sýta naplnila som ju višňami v rume.....
na 150-160 °C
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme na klasický sneh ,pridáme 8 PL práškového cukru ,jemne primiešame žĺtka a nakoniec hladkú múku,ak pridávame kakao ,koľko lyžíc kakaa pridáme ,toľko lyžíc múky uberieme.Napr. ak pridáme 2 lyžice kakaa ,už dáme len 6 lyžíc múky. Pečieme v predhriatej rúre, v maslom vymastenej a múkou vysypanej forme - 23 cm,na 150-160 st. približne 50 min- 60 min.v závislosti od typu rúry. Po upečení prevrátime formu a necháme prevrátený korpus oddychovať do nasledujúceho dňa.
- 2
Na miernom ohni zohrejeme šľahačkovú smotanu s polámanými kúskami čokolády. Pozor,nevaríme, len miešame a pomaličky roztápame čokoládu. Odstavíme z ohňa. Po vychladnutí dáme do chladničky a necháme odpočívať do nasledujúceho dňa.
- 3
Na druhý deň vyšľaháme šľahačkovú zmes, zvlášť si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a zmesi opatrne spojíme. Tortu prekrojíme , naplníme višňovým džemom a višňami , ktoré si predtým namočíme v rume. Na džem a višne rozotrieme čokoládový krém. Prikryjeme vrchným korpusom.
- 4
Spracujeme si fondant,rozvalkáme na požadovnú veľkosť. Potiahneme ním tortu. Kvet ,ktorý je v strede torty som si vytvorila asi 2 dni predtým... Tu sa fantázii medze nekladú....
- 5
A tu je rez...
- 6
a tu je ešte jeden variant dekorácie tejto torty ,menej náročná..... Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu