Parížska torta

segi - bez fotkysegi, 5. februára 2012
Parížska torta
Foto: segi

Torta určená pre labužníkov milujúcich čokoládu, je to fantázia to mi verte

8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 lyžice
1/2
250 ml
4 lyžice
50 ml
2 lyžice
250 ml
3 ks (posekaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: s bielkov vyšľaháme sneh,pridáme cukor a šľaháme do tuha.Postupne pridáme žĺtky.

  2. 2

    Vmiešame múku, prášok , kakao a olej. Dáme upiecť do vymastenej a vymúčenej formy. Po dopečení cesto rozkrojíme na polku ,alebo na tri časti podla jeho výšky(komu sa ako dá) a potrieme ho lekvárom na hrubo .

  3. 3

    KRÉM: čokoládu si rozdrvíme na maličké kúsky najlepšie tĺčikom na mäso. Smotanu dáme zohriať ,no neprivedieme do varu. Nalámanú čokoládu dáme do sklenenej misky a zalejeme horúcou smotanou. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila. Krém necháme vychladnúť ( treba vydržať a nevylizovať) Keď bude krém studený, šlaháme ho ručne asi minútu a potom odložíme do chladu kým nestuhne . Po stuhnutí natriem na rozkrojený korpus , aj na lekvár. Zvyškom krému potrieme tortu po celom povrchu aj bokoch . Tortu je najlepšie nechať v chlade cca 2 hodiny . DObrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

marijanka712
no to môže byť ozaj dobrotka , len mám otázku ked zašlaháš olej do snehu neklesne masa ??? robila som tak , ale bez oleja trocha sa toho bojím ukladám do kk
afataga
verime len skoda ze si nedal foto, neverim ze nemas fotak v mobile, ale moze byt dobra, aj ked ja torty moc nemusim ale takuto mega coko by som si dala
sovka62
Cestá s olejom radšej robím so snehom ušľahaným zvlášť, dokonca do snehu pridám trochu z celkového množstva cukru, aby lepšie držal. Ale akýmkoľvek spôsobom tá torta musí byť úžasná, hlavne pre čokoholikov.
torticka
Ty si dobrý, že nevylizovať, ale keď ja musím okoštovať, či sa to náhodou v brušku nepokazí.
evanaaa
A už je aj v KK. Podľa mňa nemusí byť tvar torty, aj ako rez to môže byť dobré. Už sa chystám kúpiť tú štvorcovú roztavárateľnú formu, ak ju uvidím, a nemusím robiť guľaté torty. šľahačka s čokoládou sa môže ako vieme, pripraviť aj deň vopred a potom iba vyšľahať dotuha.
evanaaa
Dnes som bola u nás v potravinách a v rukách som držala kelímok s parížskou šľahačkou, len ju vyšľahať a nevedela som si spomenúť, načo som ju chcela, tak som ani nekúpila. Ale aspoň viem, kde ju majú.
segi
oleja sa nebojte ,, určite vám cesto neklesne ,, foto pridám zajtra nebojte sa a evanaaa nepochopil som koment :D
sestricka126
mnamka :) take torty zboznujem :) akurat ma v piatok moj syncek meniny tak ju upeciem aj ked on z nej neochutna :) ukladam do kk :)
domci4
3 Ks čokolády to myslíš tabličky ale 300 g?
elzarsk
Ja som včera piekol parížsku tortu na dnes lebo mám meniny . Túto tortu som už vela krát robil pretože je úžasná krémová a každému z mojej rodiny chutí :)

karem
Môžem potvrdiť , aj ja ju robievam a všetci sa len tak zalizujú a potom kričia - ,, málo bolo , nabudúce upeč dve !,,
ivkaa
Aj u mňa patrí k najobľúbenejším :)
veronicko
ahoj segi, robila som krém z tvoj receptu a nebol taký ako máš ty na obrázku, tak sa chcem spýtať, či som to robila dobre, použila som tri balenia čokolády po sto gramov a 250 ml smotany na šľahanie, ale môj výsledok bol oveľa oveľa tmavší a bolo toho dosť málo,..... nemá tam ísť viacej smotany? alebo neviem potom už....
nadia56
@veronicko , rokmi osvedceny recept na parizsky krem, 250 ml smotany na slahanie a 100g cokolada na varenie, cokoladu spolu so smotanou zahrievas takmer do bodu varenia, odstavis, nechas vychladnut a do druheho dna ulozis do chladnicky,na druhy den vyslahas rucnym slahacom krasny husty krem, cim budes mat cokoladu vyssieho percenta, tym bude krem hustejsi a samozrejme tmavsi, na tortu robim krem z 1,5 davky, vyskusaj, zelam ti pekny den:-)
gacy
Prosim tak ako to je s tym kremom
250 smotany na 100g cokolady alebo 250 smotany na 300g cokolady ? :) a mozem dat bielu cokoladu namiesto hnedej?
Je tento krem lahky :) dakujem
segi
@gacy ,,, čím viac čokolády tým to bude sladšie ,,, množstvo krému sa nemení , ja osobne dávam 250 na 300 a krém nechávam aj 4 hodiny v chladničke , aby stuhol