Foto: segi
Torta určená pre labužníkov milujúcich čokoládu, je to fantázia to mi verte
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: s bielkov vyšľaháme sneh,pridáme cukor a šľaháme do tuha.Postupne pridáme žĺtky.
- 2
Vmiešame múku, prášok , kakao a olej. Dáme upiecť do vymastenej a vymúčenej formy. Po dopečení cesto rozkrojíme na polku ,alebo na tri časti podla jeho výšky(komu sa ako dá) a potrieme ho lekvárom na hrubo .
- 3
KRÉM: čokoládu si rozdrvíme na maličké kúsky najlepšie tĺčikom na mäso. Smotanu dáme zohriať ,no neprivedieme do varu. Nalámanú čokoládu dáme do sklenenej misky a zalejeme horúcou smotanou. Premiešame aby sa nám čokoláda rozpustila. Krém necháme vychladnúť ( treba vydržať a nevylizovať) Keď bude krém studený, šlaháme ho ručne asi minútu a potom odložíme do chladu kým nestuhne . Po stuhnutí natriem na rozkrojený korpus , aj na lekvár. Zvyškom krému potrieme tortu po celom povrchu aj bokoch . Tortu je najlepšie nechať v chlade cca 2 hodiny . DObrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
250 smotany na 100g cokolady alebo 250 smotany na 300g cokolady ? :) a mozem dat bielu cokoladu namiesto hnedej?
Je tento krem lahky :) dakujem