Parádne buchty (fotorecept)
Autor receptu: jody
Náš oco volá parené buchty parádnymi. A tieto veru boli. :-)
40 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Recept, ani rozpis na kysnuté cesto sem dávať nebudem, je tu dosť dobrých receptov a aj tak ho robila pekárnička. :-) Akurát, že my doňho pridávame otruby, vláknina je hold vláknina. Cesto vyklopíme z pekárne, vymiesime z neho vzduch a necháme trochu odpočinúť.
- Vyvaľkáme a pokrájame na štvoruholníky, alebo čo vyjde. :-)
- Na cesto uložíme polovicu slivky, do ktorej sme vložili za lyžičku ríbezľového lekváru. Zabalíme do buchtičky.
- Buchtičky nachystáme na poolejovaný parák, potrieme olejom. Keď voda v hrnci zovrie, vložíme parák a na vysokej teplote paríme 3 minúty. Potom popicháme vidličkou, znížime teplotu a paríme ešte 5 min.
- Broskyne a rebarboru nakrájame nadrobno a s cukrom udusíme na kašu. Potom už len servírujeme buchty poliate ovocnou zmesou a posypané hnedým cukrom.
- Alebo namiesto ovocia posypeme domácim tvarohom a hnedým cukrom. Alebo to pomiešame všetko dokopy :-) Dobrú chuť.