Parádne buchty (fotorecept)

Autor receptu: jody

Náš oco volá parené buchty parádnymi. A tieto veru boli. :-)

40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Recept, ani rozpis na kysnuté cesto sem dávať nebudem, je tu dosť dobrých receptov a aj tak ho robila pekárnička. :-) Akurát, že my doňho pridávame otruby, vláknina je hold vláknina. Cesto vyklopíme z pekárne, vymiesime z neho vzduch a necháme trochu odpočinúť.
  2. Vyvaľkáme a pokrájame na štvoruholníky, alebo čo vyjde. :-)
  3. Na cesto uložíme polovicu slivky, do ktorej sme vložili za lyžičku ríbezľového lekváru. Zabalíme do buchtičky.
  4. Buchtičky nachystáme na poolejovaný parák, potrieme olejom. Keď voda v hrnci zovrie, vložíme parák a na vysokej teplote paríme 3 minúty. Potom popicháme vidličkou, znížime teplotu a paríme ešte 5 min.
  5. Broskyne a rebarboru nakrájame nadrobno a s cukrom udusíme na kašu. Potom už len servírujeme buchty poliate ovocnou zmesou a posypané hnedým cukrom.
  6. Alebo namiesto ovocia posypeme domácim tvarohom a hnedým cukrom. Alebo to pomiešame všetko dokopy :-) Dobrú chuť.