Foto: izabella929
Jeden z najchutnejších lekvárov..najviac sa mi na ňom páči to, že keď je na tanieriku, farbou mi pripomína marhuľový lekvár na začiatku varenia...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keďže som obrala všetky dozreté paradajky, urobila som z nich predovšetkým šťavu a tiež mi zvýšilo aj na lekvár..
-
2
Umyté paradajky som dala do horúcej vody na 3 minúty..
-
3
potom som ich vybrala do vandlíka a očistila od šupiek..
-
4
ošúpané som dala do mixéra rozmixovať..
-
5
Rozmixované a pripravila som si jablčka...kôli pektínu pridávam do lekváru pol kg jablčok, ktoré som tiež očistené a umyté rozmixovala..
-
6
pridala som jablčka ku paradajkovej šťave..
-
7
Odvážila som 1,5kg cukru a pridala som do šťavy a miešala, aby sa cukor roztopil...šťavu som vyliala do hrnca a pridala som lyžicu zázvoru..
-
8
pridala som k šťave vanilkový cukor..všetko som premiešala a začala som variť..
-
9
Lekvár sa vyril 1 hodinu a tesne pred dokončením som pridala šťavu zo 4 citronov a pol dl rumu..ešte chvíľu som povarila a vykonala skúšku na tanieriku..všetko je v poriadku, môže sa lekvár plniť do pohárov...
-
10
Naplnila som lekvár do pripravených umytých pohárov, zatvorila a otočila na 15 min hore dnom..
-
11
hotovo..ešte mi zvýšilo troška lekváru, budem mať ráno na raňajky chlebík s maslom a na to tento vynikajúci lekvár...dobrú chuť...
-
12
A toto je čerstvo nazbierané pred chvíľkou v mojej záhrade...potešenie pre oči aj dušu.-)
-
13
a toto už aj papkáme.-)
je skutočne na nerozoznanie od marhuľového..farbou..i chuť výborná..