Foto: ancicka
Tento receptík mám aj pod názvom pestrý koláč.Ja som si ho už pred pár rokmi vystrihla z regionálnych novín.Je to obľubený koláčik mojej dcéry.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
,kivi,vanilkový,jahodovy |
|
250 g /hera |
|
200 ml alebo mlieko |
|
( nemusí být ) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Oddelíme žltky od bielka.pridáme mäkké maslo a vyšľaháme.
-
3
Do vyšľahaného pridáme cukor a poriadne vyšľahame do peny.
-
4
DO múky zamiešame kypriaci prášok,
-
5
bielka vyšľahame a do nej pridáme vanilkový cukor a poriadne vyšľahame.
-
6
Do vyšľahaného masla postupne zamiešame sneh z bielkov a múku .
-
7
Pridáme smotanu a zamiešame.
-
8
Ked sme dobré premiešali,tak rozdelíme na štyri časti.Do každej pridáme po jednom pudingu a poriadne vymiešame.
-
9
Vymiešaný puding je každý inej farby.
-
10
Na vymastený a múkou vysýpany plech polievkovou lyžicou ukladáme stiedavo,šachovnicovo.Upečieme a vychladnúty pokvapkame rumom.Ja som ho nekvapkala,pretože som ho piekla pre dcéru,ktorá je chorá a k liekom rum nejde.
-
11
Pripravíme si čokoladovu polevu.Roztopíme si čokoládo zo stuženým tukom.
-
12
Miesto rumu som vytlačila z polovice citrona šťavu,pridala som praškový cukor (asi 3 PL ) a nechala prejsť varom.
-
13
Koláč väčšinou polejem celý čokoládou,ale som chcela inú chuť,tak som stiedavo dala aj citronovu šťavu.Ked zaschne ,ta ho pokrajame.
Diskusia k receptu