Papagájové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento receptík mám aj pod názvom pestrý koláč.Ja som si ho už pred pár rokmi vystrihla z regionálnych novín.Je to obľubený koláčik mojej dcéry.

30
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Oddelíme žltky od bielka.pridáme mäkké maslo a vyšľaháme.
  3. Do vyšľahaného pridáme cukor a poriadne vyšľahame do peny.
  4. DO múky zamiešame kypriaci prášok,
  5. bielka vyšľahame a do nej pridáme vanilkový cukor a poriadne vyšľahame.
  6. Do vyšľahaného masla postupne zamiešame sneh z bielkov a múku .
  7. Pridáme smotanu a zamiešame.
  8. Ked sme dobré premiešali,tak rozdelíme na štyri časti.Do každej pridáme po jednom pudingu a poriadne vymiešame.
  9. Vymiešaný puding je každý inej farby.
  10. Na vymastený a múkou vysýpany plech polievkovou lyžicou ukladáme stiedavo,šachovnicovo.Upečieme a vychladnúty pokvapkame rumom.Ja som ho nekvapkala,pretože som ho piekla pre dcéru,ktorá je chorá a k liekom rum nejde.
  11. Pripravíme si čokoladovu polevu.Roztopíme si čokoládo zo stuženým tukom.
  12. Miesto rumu som vytlačila z polovice citrona šťavu,pridala som praškový cukor (asi 3 PL ) a nechala prejsť varom.
  13. Koláč väčšinou polejem celý čokoládou,ale som chcela inú chuť,tak som stiedavo dala aj citronovu šťavu.Ked zaschne ,ta ho pokrajame.