Papagájové rezy (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento receptík mám aj pod názvom pestrý koláč.Ja som si ho už pred pár rokmi vystrihla z regionálnych novín.Je to obľubený koláčik mojej dcéry.
30 porcií |
30 minút príprava |
15-20 minút na 160-170 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny.
- Oddelíme žltky od bielka.pridáme mäkké maslo a vyšľaháme.
- Do vyšľahaného pridáme cukor a poriadne vyšľahame do peny.
- DO múky zamiešame kypriaci prášok,
- bielka vyšľahame a do nej pridáme vanilkový cukor a poriadne vyšľahame.
- Do vyšľahaného masla postupne zamiešame sneh z bielkov a múku .
- Pridáme smotanu a zamiešame.
- Ked sme dobré premiešali,tak rozdelíme na štyri časti.Do každej pridáme po jednom pudingu a poriadne vymiešame.
- Vymiešaný puding je každý inej farby.
- Na vymastený a múkou vysýpany plech polievkovou lyžicou ukladáme stiedavo,šachovnicovo.Upečieme a vychladnúty pokvapkame rumom.Ja som ho nekvapkala,pretože som ho piekla pre dcéru,ktorá je chorá a k liekom rum nejde.
- Pripravíme si čokoladovu polevu.Roztopíme si čokoládo zo stuženým tukom.
- Miesto rumu som vytlačila z polovice citrona šťavu,pridala som praškový cukor (asi 3 PL ) a nechala prejsť varom.
- Koláč väčšinou polejem celý čokoládou,ale som chcela inú chuť,tak som stiedavo dala aj citronovu šťavu.Ked zaschne ,ta ho pokrajame.