Panna cotta poháre

podravka - fotkapodravka, 3. novembra 2016
Panna cotta poháre
Foto: podravka

Komerčný recept
Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a kúskami pistácií.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
50 g
300 ml
100 ml
150 g
400 g čerstvé
2 PL nasekané




Postup

  1. 1

    Dolcela panna cottu zmiešame s cukrom a troškou mlieka. Zvyšné mlieko so smotanou privedieme k varu, zložíme z ohňa a vmiešame pripravenú zmes na panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.

  2. 2

    Puding nalejeme do jednej väčšej misky, zakryjeme priesvitnou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom primiešame mascarpone, aby sme dostali krém.

  3. 3

    Do pohárov na podávanie (vyššie, užšie) dávame striedavo krém a maliny.

  4. 4

    Dezert ozdobíme malinami, posypeme kúskami pistácií a pred podávaním dobre zachladíme v chladničke.

Diskusia k receptu

slavkabis
Prečo používať práškovú Panna Cottu???? keď len zohrejem smotanu na šľahanie, pridám cukor a vanilkový lusk a plátkovú želatinu.
nalejem do pohárov, nechám stuhnúť a hotovo....
bubaya
@Slavkabis (4.11.2016 10:30)
Pretože musíš mať šľahačku, želatínu, zohrievať, rozpúšťať, žmýkať, a rozmýšľať! ........nakoniec, aj dr. Oetker musí z niečoho žiť.
evanaaa
Myslím, že nie je zlý nápad mať sáčkovú Panna cottu doma poruke ak príde chuť na sladké, alebo aj hostia, nie je s tým toľko roboty ako ju spraviť od začiatku, ako sa spomína aj vyššie, mimochodom, nie je to Dr. Oetker......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia