Panna cotta poháre

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Jemnú chuť panna cotty pripravenú pre milovníkov ľahkých dezertov si môžete vychutnať s chutnými malinami a kúskami pistácií.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Dolcela panna cottu zmiešame s cukrom a troškou mlieka. Zvyšné mlieko so smotanou privedieme k varu, zložíme z ohňa a vmiešame pripravenú zmes na panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
  2. Puding nalejeme do jednej väčšej misky, zakryjeme priesvitnou fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom primiešame mascarpone, aby sme dostali krém.
  3. Do pohárov na podávanie (vyššie, užšie) dávame striedavo krém a maliny.
  4. Dezert ozdobíme malinami, posypeme kúskami pistácií a pred podávaním dobre zachladíme v chladničke.