Pangasius s cibuľou
Autor receptu: aljonuska
Je to varianta receptu, ktorý ma naučila priateľka, no tá na prípravu používala iný druh ryby a na miesto syru, špeciálnu čínsku sójovú majonézu, ktorá sa pri pečení správala ako syr, ale ja som sa s ňou na Slovensku nestretla, takže som si recept prispôsobila na suroviny, ktoré sú u nás dostupné...
6 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Pangasius opláchneme, pri tomto recepte nemusí byť ryba ani úplne rozmrazená. V jednom balení sú zvyčajne tri väčšie kusy, tie prekrojíme na polovicu (tak nám vznikne 6 porcii). Osolíme, okoreníme podľa chuti ( ja používam čierne korenie a grilovacie), poukladáme na maslom vymastený pekáč na rybu naukladáme cibuľu nakrájanú na krúžky (s cibuľou nešetríme) a podlejeme. Pokiaľ je ryba ešte zmrazená nemusíme podlievať, prípadne iba mierne, aby sa vydusila do mäkka zakrytá na pekáči.
- Keď ryba zmäkne odokryjeme a necháme pripiecť do chrumkava pred koncom poukladáme na plátky ryby plátky syra a necháme jemne rozpustiť.
- Podávame s pečenými zemiakmi a napríklad s cviklovo-cibuľovým šalátom.