Foto: mataliptak
Pôvodne som nemala v úmysle sem dávať tento recept ... našla som ho na nete a kedže som v poslednej chvíli zbadala , že Zobraziť celý popisPôvodne som nemala v úmysle sem dávať tento recept ... našla som ho na nete a kedže som v poslednej chvíli zbadala , že doma nemám droždie , len sušené som našla tak som sa bála čo s toho bude ... a nakoniec sa pampúchy podarili nad moje očakávanie a neboli vôôôôôbec ani kúsok mastné ... už budem robiť len takto .. :-)
Postup
-
1
Múku preosejeme , pridáme sušené droždie , sol , žltky , rum , cukor a nakoniec pridáme vlažné mlieko a maslo ... vypracujeme husté cesto ... rozvalkáme na hrúbky asi 1 cm a necháme pol hodinu podkysnúť ... nezlaknite sa ked nevykysnú tak ako ste zvyknuté ... mne sa zdalo ,že mi nevykysli vôbec a už som to vzdávala , že asi pojde cesto môjmu havinovi ale predsa som len v menšej nádobe skúsila vypražiť aspon dva pampúchy a ostala som v nemom úžase ... :-D také obrovské narástli , že radosť pozerať ...
-
2
Z 5cm pampúchov som mala skoro 12 cm :-D a chuť ? vynikajúúúca ... bála som sa ,že s tolkých vajec budú tvrdé ale omyl :-) vrelo odporúčam vyskúšať ... dobrú chuť ...:-)
-
3
ešte jedna fotka v reze ... :-)
v sobotu si ich spravím,ale skúsim do nich natlačiť jahodovú penu.Ďakujem za rcp.
Ahoj.Dnes som spravil tvoje pampúšiky.Mala si pravdu
sú naozaj suprové.Z bielkov čo mi ostali som spravil
jahodovú penu.A chutili nielen mne,ale aj kolegovia pochválili.Ďakujem za rcp a pozravujem z nizozemia.
Ano pampuchy som robil tak isto ako autorka tohto receptu.Suche drozdie pouzivam aj pri kysnuti na parene knedle.Suroviny som pomiesal a vyhnietil mixerom.Pouzil som suche drozdie dr.Oetker,ale na tom
asi nezalezi.Pampusiky su naozaj chutne.Dakujem ti za
pekne slova ktore si mi adresovala.Vazim si ich.
Z holandska ti prajem vsetko dobre.