Pampúšiky

Autor receptu: mataliptak

Pôvodne som nemala v úmysle sem dávať tento recept ... našla som ho na nete a kedže som v poslednej chvíli zbadala , že doma nemám droždie , len sušené som našla tak som sa bála čo s toho bude ... a nakoniec sa pampúchy podarili nad moje očakávanie a neboli vôôôôôbec ani kúsok mastné ... už budem robiť len takto .. :-)

Postup

  1. Múku preosejeme , pridáme sušené droždie , sol , žltky , rum , cukor a nakoniec pridáme vlažné mlieko a maslo ... vypracujeme husté cesto ... rozvalkáme na hrúbky asi 1 cm a necháme pol hodinu podkysnúť ... nezlaknite sa ked nevykysnú tak ako ste zvyknuté ... mne sa zdalo ,že mi nevykysli vôbec a už som to vzdávala , že asi pojde cesto môjmu havinovi ale predsa som len v menšej nádobe skúsila vypražiť aspon dva pampúchy a ostala som v nemom úžase ... :-D také obrovské narástli , že radosť pozerať ...
  2. Z 5cm pampúchov som mala skoro 12 cm :-D a chuť ? vynikajúúúca ... bála som sa ,že s tolkých vajec budú tvrdé ale omyl :-) vrelo odporúčam vyskúšať ... dobrú chuť ...:-)
  3. ešte jedna fotka v reze ... :-)