Foto: daniella9
Skúšala som viacero receptov, ale tento mi úplne sadol. Konečne sa nemusím obávať, či sa mi podarí cesto a či sa mi budú alebo Zobraziť celý popisSkúšala som viacero receptov, ale tento mi úplne sadol. Konečne sa nemusím obávať, či sa mi podarí cesto a či sa mi budú alebo nebudú lepiť na panvici:-D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky pridáme mlieko, vajíčka, 2 PL olivového oleja a štipku soli. Ingrediencie premiešame elektrickým šľahačom a cesto uložíme na 15 minút do chladu.
- 2
Do panvice dáme trochu olivového oleja a pečieme palacinky. Olej stačí dať len na zčiatku, potom už netreba. Mne sa tento postup veľmi osvedčil a iný ani nepoužívam. Takto sa mi palacinky totižto vôbec nelepia:-) A môžu sa pripraviť na slano alebo na sladko.
- 3
Smotanu na šľahanie vylejeme do hlbšej misky, pridáme cukor a vyšľaháme šľahačom. Palacinky potrieme džemom, u nás sa teší najväčšej obľube domáci višňový džem, a zrolujeme, pridáme šľahačku, ovocie, čokoládu, škoricu, kakao,.... čo Vás len napadne. Dobrú chuť
- 4
Ak máte chuť na inú variantu, tak namiesto sladkej plnky, dajte na palacinky šunku a syr a zrolujte. Brú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odporúčam!
ono to bude asi tou veľkosťou, možno ste robili väčšie palacinky ako ja, posledné 3 - 4 mám vždy trošičku menšie:-)
som rada, že chutili:-)
dakujem, ono na tom asi niečo bude, aspoň sa mi tak zdá, často počúvam, že niekto nevie spraviť palacinky, lebo sa mu vždy potrhajú... naposledy sa ma to pýtala jedna kamarátka, že ako ich spraviť tak ,aby sa netrhali...:-)
dakujem:-)