Palacinky
Foto: daniella9

Skúšala som viacero receptov, ale tento mi úplne sadol. Konečne sa nemusím obávať, či sa mi podarí cesto a či sa mi budú alebo Zobraziť celý popisSkúšala som viacero receptov, ale tento mi úplne sadol. Konečne sa nemusím obávať, či sa mi podarí cesto a či sa mi budú alebo nebudú lepiť na panvici:-D

12
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
 štipka
250 ml
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Do múky pridáme mlieko, vajíčka, 2 PL olivového oleja a štipku soli. Ingrediencie premiešame elektrickým šľahačom a cesto uložíme na 15 minút do chladu.

  2. 2

    Do panvice dáme trochu olivového oleja a pečieme palacinky. Olej stačí dať len na zčiatku, potom už netreba. Mne sa tento postup veľmi osvedčil a iný ani nepoužívam. Takto sa mi palacinky totižto vôbec nelepia:-) A môžu sa pripraviť na slano alebo na sladko.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie vylejeme do hlbšej misky, pridáme cukor a vyšľaháme šľahačom. Palacinky potrieme džemom, u nás sa teší najväčšej obľube domáci višňový džem, a zrolujeme, pridáme šľahačku, ovocie, čokoládu, škoricu, kakao,.... čo Vás len napadne. Dobrú chuť

  4. 4

    Ak máte chuť na inú variantu, tak namiesto sladkej plnky, dajte na palacinky šunku a syr a zrolujte. Brú chuť:-)

Diskusia k receptu

marienka44
@Daniella9 ,ja robim palacinky min. z 0,5 l mlieka, k tomu asi 22 dkg muky hladkej. Staci 1 vajicko. Okrem toho prisypem aj trochu pomletych ovsennych vlociek, orechov a tiez 1 KL cukor. Podaria sa mi od prvej po poslednu palacinku. :-)
evanaaa
tiež robím od oka, načo vážiť,dávam mäúku celozrnnú, olej nie, najmä nie olivový, niekedy mlieko kombinujem várovou smotanou, alebo pridám trochu minerálky, dobré je, ak chceme kyprejšie, dať štipku PDP.
tezcatlipoca
Palacinky vynikajúce,ale tie porcie nejako nesedia.Urobil som dvojitu davku cesta a vyslo mi 10 palaciniek a ty tu mas napisanych 12 porcii z polovicnej davky ako som robil ja tak mi to nejde do hlavy...nic v zlom
vanilkova
Ahojte, tiež som skusila tento recept boli super, som ich jedla uz za chodu..:-) tiez mi ale nesedia tie porcie, spravila som asi 7 kusov a bolo po ceste...to neviem akoby sa nejedlo z toho 12 ludi :-OO ...no tak som si spravila druhu porciu cesta a bolo....:.)
dodo2012
Recept som skúsil, ale vydalo len na 7ks palaciniek. Boli super...
Odporúčam!
lenka192
Palacinky sú výborne, ja som ešte pridala 2 ČL cukru :-) ale chutia úžastne ;-)
krtlik
boli naozaj skvele! nelepili sa a hlavne ten pocit ze som do nich nemusela "kydnut" pllllno oleja! vyslo nam 10 plus jedna "baby".. akurat na lahke ranajky pre nasu stvorclennu svorku :-) vdaka za recept!
turistka
@daniela9 , Tvoj recept by som privítala ešte ako dievča, veľa palaciniek sa mi potrhalo, bola to hrôza, kým som sa nenaučila tu správnu hustotu. Ale ani dnes by som nevedela koľko čoho dať, už rokmi je tu rutina a tak s hustotou cestíčka nemám problém. Takže za recept máš u mňa jednotku, lebo pomôže začínajúcim kuchárôčkám.
daniella9
@turistka
dakujem, ono na tom asi niečo bude, aspoň sa mi tak zdá, často počúvam, že niekto nevie spraviť palacinky, lebo sa mu vždy potrhajú... naposledy sa ma to pýtala jedna kamarátka, že ako ich spraviť tak ,aby sa netrhali...:-)
silvi
morskj soli sa vyhýbam ako čert krížu, ale oceňujem, že do cesta nedávaš cukor
ericka
@daniella9 , ja robím podobne palacinky ako ty,len pridávam trocha minerálky,1kl cukru a dávam len obyčajný olej.Akurát,že ich robím skoro z litra mlieka.Plním ich tiež najčastejšie domácim ríbezľovým džemom,tvarohom,alebo aj jablkovou plnkou....
jekaterina
vyskúšala som, ibaže z 2litrov mlieka....stál som pri nich 3 hodiny....ale chutili skvelo :)
es77
Môj recept na palacinky jednoduchý a osvedčený je: koľko mlieka/0,5l ml. a toľko hladkej múky/ak by bolo husté pridať o kúsok viac mlieka/,jedno vajíčko,štipka soli,ak chcem na sladko tak pridám 1 vanilkový cukor,ale nemusí byť .Robievam palacinky aj na slano,takže ja vanilkový cukor nepouživam,nakoľko náplň je sladká.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia