Palacinka na pekáči

cesminaz - fotkacesminaz, 2. júna 2013
Palacinka na pekáči
Foto: cesminaz

Kedže môj najmenjší by už bol zjedol palacinky,no mne sa nechcelo stáť 2hodiny pri šporáku,som sa inšpirovala stránkou Chefkoch.de a upiekla pre celú rodinku Zobraziť celý popisKedže môj najmenjší by už bol zjedol palacinky,no mne sa nechcelo stáť 2hodiny pri šporáku,som sa inšpirovala stránkou Chefkoch.de a upiekla pre celú rodinku "naraz" jednu obrovskú palacinku na pekáči v rúre.A potom si už každý na svoju porciu mohol dať to,čo sa mu zažiadalo...

10 minút
príprava
20-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

250 g
500 ml
50-100 g
60 g alebo pol Dl oleja
1
2
trochu
1/2 čl
podľa chuti:




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na palacinky zmiešame,vytvorí sa nám hladké redšie cesto,ktoré vylejeme na pekáč,ktorý sme si vyložili papierom na pečenie(moj mal 37x37cm).Cesto sa možno bude zdat niekomu dosť riedke,ale nebojte sa,také má byť :-)

    Palacinka na pekáči - obrázok 1
  2. 2

    ..môžte si doňho nahádzat napriklad hociaké ovocie,v mojom prípade čerešne...kedže ich máme teraz dosť ;-D ....a dáme piecť do rúry,ktorú sme si rozohriali na 200°C na 20-25 minút.Vlastne kým nebude pekná zlatistá naša palacinka ;-))

    Palacinka na pekáči - obrázok 2
  3. 3

    ...po upečení...

    Palacinka na pekáči - obrázok 3
  4. 4

    ..a teraz je vlastne už len na vás,na akú palacinku máte práve chuť ;-DD...s niakou plnkou?...alebo so zmrzlinou?...alebo s čokoládovou polevou??...rozhodnite sa..je to na vás ;-))

    Palacinka na pekáči - obrázok 4
  5. 5

    ...s marmeladou..

    Palacinka na pekáči - obrázok 5
  6. 6

    ;-DD...prajem dobrú chuť ;-))

    Palacinka na pekáči - obrázok 6

Diskusia k receptu

modrykamen
Zdá sa mi, že je to recept práve pre mňa - nemusím obstávať pri sporáku. Takto habarka a rúra spravia všetko za mňa.
mariamka
mega palacinka :) robievam takto podobne cisarsky trhanec.. treba si vediet poradit :) s ceresnami super napad ..
boxik
Ako inšpirácia vynikajúce, musí to byť také , pretože Maďarsko nie je iba guláš a halászlé ale aj fantastické palacinky.
jatea
Výborný nápad. Ukladám a keď prídu vnúčatá, tak urobím
martamm
šikovné, skúsim nabudúde takto robiť palacinky :)
ebaka
aj mne sa páči,super nápad 100 bodov
cesminaz
@vegetariankajana :-) @modrykamen :-) presne ako vravite...rychlo,naraz viac a ktomu usetris nielen olej,plyn ci elektrinu,ale hlavne aj cas a to statie pri sporaku...a da sa to vseliako krasne naservirovat ;-)
cesminaz
@mariamka @boxik :-) dakujem vam za mile komentare @jatea :-) pre deti to je idealne...neviem kolko ich mas,ale spravis zo dve palacinky,rozdelis na 4 kusy,kazdy znich naservirujes inak,naporcujes a vylozis pred vnucata ;-D...urcite si pochutia...alebo das kazdemu do ruky po pol mega palacinke... ;-)) @afataga :-) dakujem,ved skus :-)
astheart
@cesminaz : Moc se mi to líbí. Mohla by jsi prosím napsat sem ten původní link na chefkoch.de? Taky tam chodím, ale nevím, jak bych to měla najít.....
cesminaz
@astheart ja som linky este neskusala pridavat...ale napisem ti ako to najdes :-) Napises do google Chefkoch.de,potom donho zides a tam mas okienko do ktoreho napises nazov receptu a enter..naskocia ti recepty s tym nazvom..zapis do okienka: Pfannkuchen vom Blech :-) to je tato palacinka
cmatka
Vyskúšané, zjedené, proste nemajú chybu 1* !
mariamka
nemyslela som, ze to bude az take dobre :) troska som s cestom experimentovala, nechala som hustejsie, navrch jablcka posypane trstinovym cukrom, pieklo sa to troska dlhsie, servirovane s citronovym tvarohom, javorovy sirup, mata, ze dakujeme :)


1x radost
cesminaz
Vyborne si to skombinovala mila @mariamka ,musela to byt velka dobrota ;-) Dakujem ti za vyskusanie uz skoro zabudnuteho receptu a som velmi rada,ze chutilo! Pozdravujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia