Ovsené halušky

Autor receptu: editamarkos

Na facebooku som našla stránku, kde sú uverejnené recepty jedál so zníženým obsahom uhľohydrátov. Podľa autora takéto múčne jedlá zväčša obsahujú ovsenú múku. Odporúča ovsené vločky pomlieť kávovým mlynčekom. Vyskúšala som to, z múky som pripravila halušky a nemali chybu. Ovsenú múku môžeme používať ešte na zápražku, na zahustenie omáčok, aj na prípravu piškótového cesta.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny dobre vymiešame a necháme odpočinúť, kým slaná voda na varenie halušiek nezačne vrieť. Cesto dovtedy zhustne a môžeme strúhať stierkou cez haluškár. Počkáme, kým halušky nevyplávajú na povrch a pár minút ešte pri občasnom miešaní varíme. Scedíme a opláchneme. Podávame napríklad k perkeltom (potrebujú veľa šťavy :-) ).