Ovsená kaša s jablkami

ruddy - bez fotkyruddy, 20. septembra 2011
Ovsená kaša s jablkami
Foto: ruddy

Je to jednoduché diétne jedlo, ktoré som veľmi často využíval ako zdroj energie pri náročnejších posilňovaniach a tréningoch v diéte. Naviac je to veľmi Zobraziť celý popisJe to jednoduché diétne jedlo, ktoré som veľmi často využíval ako zdroj energie pri náročnejších posilňovaniach a tréningoch v diéte. Naviac je to veľmi chutné jedlo, ktoré je nenáročné na čas ani použité suroviny.

2-3
porcie
5 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
500 ml
1 ks (veľké)
1 ks menšie
1 KL
2 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky si dáme do mlieka na chvíľu odstáť. Potom túto zmes nalejeme do hrnca a začneme variť na strednom ohni. Za stáleho miešania varíme, kým nám mlieko nezovrie a stíšime na slabší oheň. Následne povaríme ešte do požadovanej hustoty kaše.

  2. 2

    Veľké jablko si nastrúhame a pridáme do neho med, škoricu a hrozienka. Túto zmes dobre premiešame.

  3. 3

    Následne pridáme jablkovú zmes do odstavenej kaše a dobre premiešame. Naložíme na tanier a dozdobíme menším (sladkým) jablkom, nakrájanym na mesiačiky a posypeme škoricou. (Kto tento pokrm neberie ako diétny môže si kašu posypať aj práškovým cukrom)

Diskusia k receptu

ancicka
Ja toto často si pripravím na raňajky,alebo na večeru.Nechodievam do teloclične,moja telocvičňa je záhrada.
valeri
na túto maškrtu som skoro úplne zabudla a voľakedy sme si ju uvarili hocikedy aj v práci .-)), hrozienka, škoricový cukor, jabĺčko navrch a
" nebíčko v papuli "
rozmarin
Jéj, tiež som to veľmi dlho nerobila, ja ešte kašu polievam roztopeným maslo a posypem kakaom, ale to už nie je diétne :-( ale je to chutné :-)
pisot
já si jí robievam každé ráno :-)
ossie
Moje každodenné raňajky:).Ďakujem za recept!
isabel2
Sú to moje zdravé a jednoduché raňajky. Vločky,jablka,orechy, med.Suhlásim s @acincka- aj ja v záhrade mám relax a telocvičnu.Teším sa ,že už je tu jar.
anina6
tak taký relax a telocvičňu si dopriavam aj ja a vločky si spravím na večeru, krásný deň všetkým
tiiina86
Vdaka za recept :) dlhsie som hladala nejaky rozumny pomer vlociek a mlieka v recepte a tvoj uz na prvy sup vysiel vyborne :)
Este raz dakuejm :) o ranajky po kazdodennom rannom behu mam vdaka teba postarane, zostava uz len vyskusat rozne kombinacie a variacie "posypov a priloh" :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia