Ovocný koláč
Autor receptu: elixir
Ovocný koláč ku káve. Nedávno som si kúpila krásnu kuchársku knihu... tento recept je z nej, uvedený pod maďarskou kuchyňou, ako tradičný. Ak tu už je od iného varecháča, ospravedlňujem sa. Zdal sa mi zaujímavý tým, že tam nejde žiadne kyprydlo, ani droždie. Koláčik som piekla v okrúhlej forme s priemerom 20 cm.
8 porcií |
10 minút príprava |
15+35 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešaním surovín vytvoríme spodné cesto.
- Vtlačíme do formy a dáme na 15 minút zapiecť.
- Po 15 minútach ho vyberieme a poukladáme naň zvolené ovocie... Ovocie posypeme cukrom a škoricou, potom pridáme vrstvu mandlí.
- Piškótové cesto: Tu treba väčšie vajíčka, ak doma máte menšie, uberte 25g múky.
Žĺtky vyšľaháme s vodou a polovicou cukru. Druhú polovicu cukru a bielka zmiešame a vyšľaháme z nich sneh. - Potom sneh a žĺtkovú zmes zmiešame s múkou, hotovým cestom polejeme koláčik a dáme piecť.
- Hotový koláč.
- Dobrú chuť. :)