Ovocný koláč

Autor receptu: elixir

Ovocný koláč ku káve. Nedávno som si kúpila krásnu kuchársku knihu... tento recept je z nej, uvedený pod maďarskou kuchyňou, ako tradičný. Ak tu už je od iného varecháča, ospravedlňujem sa. Zdal sa mi zaujímavý tým, že tam nejde žiadne kyprydlo, ani droždie. Koláčik som piekla v okrúhlej forme s priemerom 20 cm.

8
porcií
10 minút
príprava
15+35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešaním surovín vytvoríme spodné cesto.
  2. Vtlačíme do formy a dáme na 15 minút zapiecť.
  3. Po 15 minútach ho vyberieme a poukladáme naň zvolené ovocie... Ovocie posypeme cukrom a škoricou, potom pridáme vrstvu mandlí.
  4. Piškótové cesto: Tu treba väčšie vajíčka, ak doma máte menšie, uberte 25g múky.

    Žĺtky vyšľaháme s vodou a polovicou cukru. Druhú polovicu cukru a bielka zmiešame a vyšľaháme z nich sneh.
  5. Potom sneh a žĺtkovú zmes zmiešame s múkou, hotovým cestom polejeme koláčik a dáme piecť.
  6. Hotový koláč.
  7. Dobrú chuť. :)