Foto: alex37
Tieto tortičky som robila na svadbu. Chceli niečo svieže a ovocné, tak sme sa troška pozabávali aj tým zdobením.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme do formy, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta.
- 2
Vyšľaháme mascarpones tvarohom a s kyslou smotanou a s práškovým cukrom podľa chuti, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl mlieka, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do ostatnej plnky.
- 3
Dáme do chladničky, necháme čiastočne zatuhnúť a uložíme ovocie. Tortové číre želé si pripravíme podľa návodu a štetčekom pekne ovocie ponatierame, aby sa krásne lesklo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tieto obrázky som už niekde videla a neuložila som si, takže som rada, že si to sem vložila. Aj som si takúto tortu objednala u šikovnej cukrárky a veru nemohla mi dať to ovocie tak ako ty práve pre tú váhu ovocia. Prosím uveď, koľko a akej želatíny si dala do tých smotán.
Ten tvaroh a ostatné na množstvá všetko sedí a používam na to potravinársku želatínu - 1ks. Nechá sa zatuhnúť v chladničke a udrží naozaj celé množstvo toho ovocia ako vidíš na obrázku. /len zatuhnúť nie úplne ztuhnúť :-) Torty sme robili deň dopredu až na druhý deň sa niesli na svadbu aj fotky sú až z druhého dňa.