Ovocná torta

alex37 - fotkaalex37, 11. júla 2013
Ovocná torta
Foto: alex37

Tieto tortičky som robila na svadbu. Chceli niečo svieže a ovocné, tak sme sa troška pozabávali aj tým zdobením.

60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
250 g
1,5 dcl
1 dcl
200 g
1 ks
2 lyžice
250 g
500 g
400 g
125 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme do formy, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta.

  2. 2

    Vyšľaháme mascarpones tvarohom a s kyslou smotanou a s práškovým cukrom podľa chuti, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl mlieka, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do ostatnej plnky.

  3. 3

    Dáme do chladničky, necháme čiastočne zatuhnúť a uložíme ovocie. Tortové číre želé si pripravíme podľa návodu a štetčekom pekne ovocie ponatierame, aby sa krásne lesklo.

    Ovocná torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

ywett
sú nádherné, si šikovná a vitaj! :)
radulienka
Veľmi pekné tortičky a určite super šťavnatéa zdravé, díky za inšpiráciu...
denyany
robievam niečo podobné, je to svieže a chutné. ale musím priznať, že moje výtvory nie sú také krásne ako tvoje!
radost
jeeej..to je krása..!!oči chvália..srdce jasá..určite si na svoje príde i chuť..:-)
alex37
Ďakujem dievčatá za chválu aj za krásne privítanie medzi Vami. :)
jozka2
tvoje bulharske recepty nemaju chybu,len pokracuj.
sovicka46
prekrasne, famozne, a urcite aj velmi chutne, vsetky palce hore (y) ;)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Už v prvom rade ma zaujali tie krásne obrázky, čo je u mňa veľké plus pri rozhodovaní či recept uložím a urobím. Všetky ingrediencie sú ozaj vynikajúce, len si neviem predstaviť, či ten tvaroh, mascarpone a smotany spolu so želatínou udržia to množstvo ovocia na torte.
Tieto obrázky som už niekde videla a neuložila som si, takže som rada, že si to sem vložila. Aj som si takúto tortu objednala u šikovnej cukrárky a veru nemohla mi dať to ovocie tak ako ty práve pre tú váhu ovocia. Prosím uveď, koľko a akej želatíny si dala do tých smotán.
alex37
@esi , prepáč, že až dnes sa ozývam, ale nevidela som tvoj príspevok :-)
Ten tvaroh a ostatné na množstvá všetko sedí a používam na to potravinársku želatínu - 1ks. Nechá sa zatuhnúť v chladničke a udrží naozaj celé množstvo toho ovocia ako vidíš na obrázku. /len zatuhnúť nie úplne ztuhnúť :-) Torty sme robili deň dopredu až na druhý deň sa niesli na svadbu aj fotky sú až z druhého dňa.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia