Ovocná torta
Autor receptu: alex37
Tieto tortičky som robila na svadbu. Chceli niečo svieže a ovocné, tak sme sa troška
pozabávali aj tým zdobením.
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme do formy, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta.
- Vyšľaháme mascarpones tvarohom a s kyslou smotanou a s práškovým cukrom podľa chuti, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl mlieka, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do ostatnej plnky.
- Dáme do chladničky, necháme čiastočne zatuhnúť a uložíme ovocie. Tortové číre želé si pripravíme podľa návodu a štetčekom pekne ovocie ponatierame, aby sa krásne lesklo.