Ovocná torta

Autor receptu: alex37

Tieto tortičky som robila na svadbu. Chceli niečo svieže a ovocné, tak sme sa troška pozabávali aj tým zdobením.

60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme do formy, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta.
  2. Vyšľaháme mascarpones tvarohom a s kyslou smotanou a s práškovým cukrom podľa chuti, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl mlieka, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do ostatnej plnky.
  3. Dáme do chladničky, necháme čiastočne zatuhnúť a uložíme ovocie. Tortové číre želé si pripravíme podľa návodu a štetčekom pekne ovocie ponatierame, aby sa krásne lesklo.