Ovocna piškóta s tvarohom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 12. marca 2012
Ovocna piškóta s tvarohom (fotorecept)
Foto: marianne

Peciem ho vzdy na poziadanie,ked sa zda,ze sme ho uz davno nemali.Nie je presladeny,presne ako mame radi,skratka mnamoooozny a okrem toho kolacik patri medzi Zobraziť celý popisPeciem ho vzdy na poziadanie,ked sa zda,ze sme ho uz davno nemali.Nie je presladeny,presne ako mame radi,skratka mnamoooozny a okrem toho kolacik patri medzi rychlovky..

20
porcií
30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
2 PL
1 ks
PLNKA:
500 g
1 ks alebo husty smotanovy jogurt)
1 ks
1 ks
 (nemusi byt)
podla chuti akekolvek




Postup

  1. 1

    Vymiesame zltka s cukrom,pridame muku,olej,prasok do peciva a nakoniec sneh z bielkov.

    Ovocna piškóta s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymasteny plech a upecieme.Nechame riadne vychladnut.

    Ovocna piškóta s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyslahame slahacku s vanilkovym cukrom,pridame stuzovac,potom kyslu smotanu,( ja davam husty svrcivovsky smotanovy jogurt,pouzivam ho namiesto smotany) tvaroh a plnku znovu premiesame.Dame do chladnicky na 1/2 hodinky.

    Ovocna piškóta s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tymto kremom potrieme piskotu a poukladame ovocie(mala som kiwi,pomaranc,mango) podla vlastnej chuti.Mozeme posypat kakaom,cokoladovymi hoblinami alebo skoricovym cukrom a dame vychladnut do chladnicky.

    Ovocna piškóta s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
mnam dalsi tvarohovy a dalsi vyborny a lyzicovy :-) len sa mi tam nepaci ten stuzovac, co sa stane ak ho nedam? podla mna nic hrozne
marianne69
dakujem dievcata:-) @afataga , nestane sa vobec nic ,ja som ho tam tiez teraz nedala,lebo som zabudla kupit,ale v recepte bol napisany,tak som ho chcela dodrzat recepturu:-)
lucylee
@marianka velmi sviezi kolacik. Mam dve otazky. Aky jogurt si to pouzila namiesto smotany a kolko ta stal ten uzasny kitchen aid?
ola111
Takéto koláče sú obľúbené aj u nás-navrchu veľa ovocia,máš ho
pekný:-)
marianne69
@lucinka 1-Svrcinovsky biely jogurt bez konzervantov,je bezkonkurencny,este sa mu mohol ako-tak rovnat zvolensky,ale tento je spica.2- na pixmanii ma stal 499 eciek aj z nerezovou a sklenenou miskou.Boli dve: nerezova a ako bonus k nej tato sklenena,ktora stoji inak sama osebe 99 e.Sluzi aj ako rychlokyska,ma perfektny doliehaci vrchnak,krasne v nej nakysne cesto.Vsetky struhace,lisy na ovocie,mlyncek na maso som zi zadovazila na www.amazon.co.uk este ked som tam bola,vyslo to o 60% tam lacnejsie. @ola111 dakujem,tento je vyborny,zjedla som na posedenie styri,namiesto vecere:-DD
adkas
ovocno-tvarohovy kolacik je urcite vyborna volba, mnami
marianne69
@marienka aaale stoji.Vcera som ju zrovna pozerala na pixmanii az nepresvihnem 95 euro-sklenena miska.Ja som ju dostala k mixeru gratis.Ale stoji za to potvora.A Kitchenaid uz 599 euro.Uz nevedia co by za to pytali.Ak mas lacnejsi link,sem s nim:-)
evanaaa
@marianne69 , vidím, že si mala veľký plech (6 vajec), mne by asi stačila polovičná dávka. Klasické piškótové cesto a dáš dobrú plnku a = výborný dezert. Ako je aj tento tvoj. A ešte k tomu s takým dobrým kuchynským pomocníkom sa aj dobre pracuje. Možno @marienka myslela, že tá cena je len za tie misky, či ako?
marianne69
@evanaaa ja piskoty pekavam uz nejaky ten rok,naucila som sa ich na svadbach,ked som pomahala v kuchyniach pri paniach kucharkach,ale poviem Ti tato je jedna z najlepsich:nadychana ,mekucka ,dobre sa roluje.Uz dlhsi cas zostavam pri tomto recepte aj na rolady,inak som robievala z 5 vajec.Samotna sklenena miska s vrchnakom 95-99 euro.Robot,ktory mal uz vo vybave nerezovu za 499 euro.Ja som tu sklenenu neplatila,bola vtedy akcia robot+skenena miska za 499,uz to lepsie neviem vysvetlit:-)Takze mam dve: nerezovu,ktora uz bola pri robote a sklenenu s vrchnakom gratis.Ale pozeram,ze dnes nabehli na pixmanii akcie na kitchen aid,vcera neboli.Ja som ho dostala ako svadobny dar.:-) Dakujem Vam:-)
afataga
ja si pripadam ako keby som padla z Marsu - co je na tych miskach take zvlastne? vyzeraju ako obycajna sklenena a nerezova miska, ci?
marianne69
nie je na nich nic zvastne,koniec otazok a odpovedi...marienka mozno nemala v tom jasno...Vsetko je na webe....
cica2
robievam podobný, je výborný a svieži, krásne sa ti vydaril :-)
dorisa
Júúj, tak to je pastva pre oči, krásny koláčik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia