Osviežujúci jahodový šalát s granolou a lieskovcami

timeforacake - fotkatimeforacake, 13. júna 2015

Receptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na nový a veľmi chutný spôsob ako si tieto krásne Zobraziť celý popisReceptov, kde si pochutíme na jahôdkach je už naozaj mnoho. A tak som prišla na nový a veľmi chutný spôsob ako si tieto krásne červenučké krásky môžeme vychutnať v osviežujúcom a lahodnom šaláte s granolou, avokádom, opečenými lieskovcami a medovo-citrónovým dresingom. Granolu môžete použiť takú, akú máte po ruke, no mne tento šalát veľmi chutí s granolou zo žitných vločiek. Recept na granolu nájdete u mňa na blogu: www.mygreenwonders.blogspot.com . Dobrú chuť! :)

2
porcie

Suroviny

2 hrste
1 hrsť
1 zväzok
1 ks
1 poriadna hrsť
1/2 šálky
4 lyžice
1/2 lyžice
1 lyžica
 štipka




Postup

  1. 1

    Zmiešame si spolu olivový olej, citrónovú šťavu, med a štipku soli. Všetko spolu premiešame, ochutnáme a prispôsobíme našim chuťovým pohárikom. Dáme stranou, kým si pripravíme šalát.

  2. 2

    Jahôdky si odstopkujeme a nakrájame na polovičky alebo tretinky podľa veľkosti. Avokádo ošúpeme, zbavíme jadra a nakrájame na malé kúsky. Umyjeme si špenátové listy, ktoré si rozložíme na dva taniere alebo do veľkej misy. Navrch poukladáme kúsky avokáda, pokrájané jahody. Posypeme mätovými lístkami, našou granolou a opraženými lieskovcami. Polejeme dresingom, podávame s úsmevom na perách a pustíme sa do degustovania. Recept je rýchly, šalát príjemne osvieži a je výborný aj na raňajky! Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

mariamka
ked my to secko zozereme vopred :) ale pekny rcp, aj "akcna" foto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia