Foto: slnecnicovka
Tieto koláčiky som objavila v nejakom pečiaco-variacom časopise asi pred pätnástimi rokmi. Vo vianočnom období ich pečiem vždy niekoľko desiatok kusov, keďže v mojom Zobraziť celý popisTieto koláčiky som objavila v nejakom pečiaco-variacom časopise asi pred pätnástimi rokmi. Vo vianočnom období ich pečiem vždy niekoľko desiatok kusov, keďže v mojom okolí sú obľúbené a sú vhodné aj ako darček. Možno ešte stihnete vyskúšať:)
Suroviny
150 g |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
110 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Ešte potrebuješ: | |
20 dkg (vlašské, lieskové, kešu, lúpané mandle) |
|
Karamel: | |
10 dkg |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vymiesime cesto, rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm (tenšie kolieska sa pri pečení rozlievajú), vykrajujeme kolieska s priemerom asi 5 cm.
-
2
Podľa originálneho receptu, môžeme kolieska potrieť zohriatym marhuľovým lekvárom. Na každé koliesko zľahka pritláčame z každého druhu orieška. Asi takto:
-
3
:) Pečieme; ja pri teplote 150°C, čiže ako napr. kysnuté záviny - pomalšie, pri vyššej teplote oriešky obhoria; asi 15 minút. ...a asi toto vznikne:
-
4
Na slabom plameni skaramelizujeme cukor, pridáme olej a vodu (voda urobí karamel vláčnejší ak máte radi tvrdší karamel, stačí aj za lyžicu vody), chvíľku povaríme:
-
5
Čajovou lyžičkou polievame kolieska:
-
6
Hotovo :D
Diskusia k receptu