Orechovo - makový koláčik
Autor receptu: denyany
Tento šťavnatý koláčik poznám ešte z detstva. Ja ho robím len zriedka, keďže je náročný na vajcia. Ale raz za čas ho upečiem. Skúste aj vy.
30 minút príprava |
30-40 minút na 170 °C |
Postup
- Orechy posekáme a pomelieme, mak pomelieme .
- Oddelíme bielky od žĺtkov.
- Palmarín alebo iný tuk na pečenie miešame s cukrom a vanilkou do penista.
- Pridáme žĺtky a poriadne zamiešame alebo šľaháme, aby vznikla jednotná masa.
- Vmiešame postupne mak a orechy a múku, nakoniec aj PDP.
- Ušľaháme si tuhý sneh a jemne vmiešame do masy z predchádzajúceho bodu.
- Vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30-40min.pri 170stupňoch.( tu ale chcem upozorniť, aby ste skontrolovali už po 25 minútach, lebo každá rúra pečie ináč a stalo sa mi, že v rcp. bol odporúčaný čas pečenia 40 minút, ale môj koláč bol hotový už po 25 min.)
- Na vychladnutý koláč dáme čokoládovú polevu, alebo džem a čokoládu, alebo posypeme práškovým cukrom. Nech sa podarí !