Tip: Trojuholniky sa daju aj zamrazit a podla potreby vybrat a konzumovat :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 Cajova lyzicka |
|
| 130 g |
|
| 2 bal. |
|
| 2 |
|
| 120 g |
|
| 6 PL |
|
| Oblozenie: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| 3 bal. |
|
| 6 PL |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
300g hladkej muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 130g cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, 2 vajcia, 120 g masla. Vsetky suroviny zmiesame a vypracujeme na cesto, ktore vyvalkame na plech (31 x 36 cm (merana vnutorna plocha)) z papierom. Este neupecene cesto potrieme 6 velkymi lyzicami (cez sytko pretlacenymi) marhuloveho dzemu.
- 2
300g masla, 300g cukru, 3 balicky vanilkoveho cukru, 6 velkych lyzic vody. Vsetky suroviny dame do hrnca a zohrejeme.
- 3
Zohriate suroviny zmiesame zo zmesov orechov. 300g posekanych mandli, 100g posekanych vlasskych orechov, 200g pomletych lieskovcov. Zmes natrieme na cesto z lekvarom. Pecieme pri 190 °C asi 20-30 min.
- 4
Este teple pokrajame na trojuholniky. Vychladnute trojuholniky pokvapkame cokoladou.
- 5
Takto sa do dat tiez servirovat - ako torta :-) .. pecene je to na pleche
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@SONCYA .. dobrotka to je :-)
*predsa len jedna poznámka: cukru stačí menej, aj ja som ubrala a pokojne nabudúce ešte trochu môžem, lebo aj lekvár je sladký dosť.