Orechové trojuholníky
Autor receptu: naja
Tip:
Trojuholniky sa daju aj zamrazit a podla potreby vybrat a konzumovat :-)
32 porcií |
20 minút príprava |
20-30 minút na 190 °C |
Postup
- 300g hladkej muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 130g cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, 2 vajcia, 120 g masla.
Vsetky suroviny zmiesame a vypracujeme na cesto, ktore vyvalkame na plech (31 x 36 cm (merana vnutorna plocha)) z papierom. Este neupecene cesto potrieme 6 velkymi lyzicami (cez sytko pretlacenymi) marhuloveho dzemu.
- 300g masla, 300g cukru, 3 balicky vanilkoveho cukru, 6 velkych lyzic vody.
Vsetky suroviny dame do hrnca a zohrejeme.
- Zohriate suroviny zmiesame zo zmesov orechov.
300g posekanych mandli, 100g posekanych vlasskych orechov, 200g pomletych lieskovcov. Zmes natrieme na cesto z lekvarom.
Pecieme pri 190 °C asi 20-30 min.
- Este teple pokrajame na trojuholniky.
Vychladnute trojuholniky pokvapkame cokoladou.
- Takto sa do dat tiez servirovat - ako torta :-) .. pecene je to na pleche