Orechové trojuholníky

Autor receptu: naja

Tip: Trojuholniky sa daju aj zamrazit a podla potreby vybrat a konzumovat :-)

32
porcií
20 minút
príprava
20-30 minút
na 190 °C

Postup

  1. 300g hladkej muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 130g cukru, 2 balicky vanilkoveho cukru, 2 vajcia, 120 g masla. Vsetky suroviny zmiesame a vypracujeme na cesto, ktore vyvalkame na plech (31 x 36 cm (merana vnutorna plocha)) z papierom. Este neupecene cesto potrieme 6 velkymi lyzicami (cez sytko pretlacenymi) marhuloveho dzemu.
  2. 300g masla, 300g cukru, 3 balicky vanilkoveho cukru, 6 velkych lyzic vody. Vsetky suroviny dame do hrnca a zohrejeme.
  3. Zohriate suroviny zmiesame zo zmesov orechov. 300g posekanych mandli, 100g posekanych vlasskych orechov, 200g pomletych lieskovcov. Zmes natrieme na cesto z lekvarom. Pecieme pri 190 °C asi 20-30 min.
  4. Este teple pokrajame na trojuholniky. Vychladnute trojuholniky pokvapkame cokoladou.
  5. Takto sa do dat tiez servirovat - ako torta :-) .. pecene je to na pleche