Orechové linecké srdiečka
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 29. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 29. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
150 g |
|
300 g |
|
120 g mleté |
|
1 ks |
|
(na zlepovanie) |
|
(na ozdobenie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku, práškový cukor a mleté orechy zmiešame v miske, pridáme na malé kúsky nakrájané maslo a rukami rozmrvíme. Pridáme vajíčko a vymiesime kompaktné cesto. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
- 2
Nasledujúci deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C 12 minút.
- 3
Po vychladnutí pečivo zlepíme lekvárom. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.
Tiež linecké pečivo:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu