Orechové kôpky na oblátke

Autor receptu: tetuska

Recept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu ho aj začiatočníčky.

60 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na kôpky zmiešame všetky suroviny, kladieme lyžičkou veľkosti orecha na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. dozlatista /pečie sa rýchlo, treba občas pozrieť, aby neprihoreli/.
  2. Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kakao nad parou dohusta. Do vychladnutej masy zašľaháme maslo a vyšľaháme dopenista.
  3. Z oblátok povykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, na kolieska dáme plnku a pritlačíme kôpkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Z uvedenej dávky vyjde až 70 kusov koláčikov.