Orechové kôpky na oblátke
Autor receptu: tetuska
Recept je chuťovo podobný parížskym rožkom. Kôpky musia zmäknúť, preto ich pečiem aspoň 3 dni pred sviatkami. Je to výborný a ľahký recept, zvládnu ho aj začiatočníčky.
60 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Na kôpky zmiešame všetky suroviny, kladieme lyžičkou veľkosti orecha na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 st. dozlatista /pečie sa rýchlo, treba občas pozrieť, aby neprihoreli/.
- Na krém vyšľaháme vajcia, cukor a kakao nad parou dohusta. Do vychladnutej masy zašľaháme maslo a vyšľaháme dopenista.
- Z oblátok povykrajujeme okrúhlou formičkou kolieska, na kolieska dáme plnku a pritlačíme kôpkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Z uvedenej dávky vyjde až 70 kusov koláčikov.