Orechová torta s parížskym krémom a šľahačkou fotorecept
Foto: luwinka
Tortu som upiekla pre jedného člena z rodiny, ktorý si ju berie domov. Preto foto v reze nebude. Ak náhodou mi pošle foto, tak Zobraziť celý popisTortu som upiekla pre jedného člena z rodiny, ktorý si ju berie domov. Preto foto v reze nebude. Ak náhodou mi pošle foto, tak ho sem rada pridám. Piekla som vo forme o priemere 22 cm.
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu a miešame, potom olej a tiež dobre premiešame. Pridáme pomleté orechy, ktoré taktiež zamiešame do cesta. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame .Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
-
2
Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto.
-
3
Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Keď máme korpus upečený, tak ho necháme chvíľu ešte vo forme a potom ho vyklopíme.
-
4
Prekrojíme ho na 2 pláty.
-
5
Plnka: Ešte večer si dáme do hrnca šľahačkovú smotanu a horkú čokoládu polámanú na kúsky.
-
6
Necháme ju roztopiť a za stáleho miešania privediem k varu. Len chvíľku povaríme. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
-
7
Prelejeme do vyššej nádoby a dáme do chladničky cez noc.
-
8
Na druhý deň prešľaháme elektric. šľahačom a keď už máme brázdy, tak je plnka hotová.
-
9
Spodný diel korpusu naplníme väčšou časťou plnky. Prikryjeme ju vrchným plátom a mierne zatlačíme. Necháme si aj na vrch torty trochu krému.
-
10
Povrch natrieme s plnkou, ktorú sme si odložili.
-
11
Ozdobíme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami.
-
12
Teraz si urobíme parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
-
13
Naplníme ňou vrecko a ozdobíme ju po celom obvode torty a posypeme ju ozdobnými cukríkami.
-
14
A tu je pripravená v krabici na oslavu.
-
15
Nech len chutí :-)
5*
@Haji , tá prášková Parížska šľahačka je od Dr.Oetkera ake sa nemýlim a mali by ju mať všade ( L, B,K.....), dobré je mať ju poruke. Mimochodom, ak nevieš - je ja v tekutom stave Parížska šľahačka, v kelímku alebo v kartóne.
Pařížskou šlehačku v tekutém stavu poznám, ale v prášku jsem ji zatím u nás neviděla.
Díky za obrázek - konečně to vidím na vlastní oka! Musím se v obchodě při obhlídce podívat. Ale zatím není k mání ani na stránkách Oetker, a to už je co říct.
Adoptujem tvoju tortu. Ďakujem:)