jeden z mojich najobľúbenejších..nechýbal ani túto Veľkú noc ... ide tam síce Tuzemský um, ktorý obsahuje E150, no ja éčka neriešim.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 6 ks |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 1. plnka: | |
|
|
|
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| 200 ml (rum) |
|
| 2. plnka: | |
| 3 ks celé |
|
| 2 PL |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si na malom plechu upečieme korpus. Zmiešame mäkký palmarin s cukrom a žĺtkami do peny. Potom pridáme kakao, múku s pdp a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Upečieme.
- 2
Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým džemom. Navrch dáme plnku, ktorú sme získali zmiešaním orechov, cukru a umu.
- 3
Nad parou si vyšľaháme 3 vajcia s kakaom a 150g pr. cukru až do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme rastlinný tuk so 100g pr. cukru. Samozrejme môžete použiť obyčajné maslo, ak nemáte alergiu na mlieko ako ja :) Potom obe zmesi spolu vymiešame a natrieme na orechovú plnku.
- 4
Úplne navrch ide ešte čokoládová poleva. Necháme ztuhnúť, krájame potom horúcim nožom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









@matja E150 patri medzi éčka so stopami gluténu...preto ho niektorí celiatici riešia...i keď ja zastávam názor, že je to len mikroskopické množstvo...inak dodržiavam diétu prísne
Opity Izidor je naozaj pochutka a mas ho peknucky.