Opitý Izidor - bezlepkový
Autor receptu: nanacel
jeden z mojich najobľúbenejších..nechýbal ani túto Veľkú noc ... ide tam síce Tuzemský
um, ktorý obsahuje E150, no ja éčka neriešim.
20 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Najprv si na malom plechu upečieme korpus. Zmiešame mäkký palmarin s cukrom a žĺtkami do peny. Potom pridáme kakao, múku s pdp a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Upečieme.
- Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým džemom. Navrch dáme plnku, ktorú sme získali zmiešaním orechov, cukru a umu.
- Nad parou si vyšľaháme 3 vajcia s kakaom a 150g pr. cukru až do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme rastlinný tuk so 100g pr. cukru. Samozrejme môžete použiť obyčajné maslo, ak nemáte alergiu na mlieko ako ja :)
Potom obe zmesi spolu vymiešame a natrieme na orechovú plnku.
- Úplne navrch ide ešte čokoládová poleva. Necháme ztuhnúť, krájame potom horúcim nožom.