Opitý Izidor - bezlepkový

Autor receptu: nanacel

jeden z mojich najobľúbenejších..nechýbal ani túto Veľkú noc ... ide tam síce Tuzemský um, ktorý obsahuje E150, no ja éčka neriešim.

20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najprv si na malom plechu upečieme korpus. Zmiešame mäkký palmarin s cukrom a žĺtkami do peny. Potom pridáme kakao, múku s pdp a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Upečieme.
  2. Vychladnuté cesto potrieme marhuľovým džemom. Navrch dáme plnku, ktorú sme získali zmiešaním orechov, cukru a umu.
  3. Nad parou si vyšľaháme 3 vajcia s kakaom a 150g pr. cukru až do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme rastlinný tuk so 100g pr. cukru. Samozrejme môžete použiť obyčajné maslo, ak nemáte alergiu na mlieko ako ja :) Potom obe zmesi spolu vymiešame a natrieme na orechovú plnku.
  4. Úplne navrch ide ešte čokoládová poleva. Necháme ztuhnúť, krájame potom horúcim nožom.