Foto: ywett
s ovocím
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky dáme preosiatu múku, cukor, vajce, mletú škoricu, kypriaci prášok do perníka a olej.
-
2
Pridáme kakao.
-
3
A džem....robila som domáci a recepty tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html a ríbezľový: http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html
-
4
Vlejeme mlieko a dobre vymiešame metličkou alebo ručným šľahačom.
-
5
Cesto vylejeme do vymastenej (maslom) ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm a poukladáme ovocie.
-
6
...
-
7
A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 45-50 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa nič nenalepí je to ok.
-
8
V reze.
-
9
Dobrú chuť!
@afataga hneď si vedela :-))... malá rada pomáha a hlavne tie ozdoby z ovocia rada robí, tak sme sa vyšantili :-)
Fotenie je moje hobby, tak sa viem vyšantiť aj pri tom ;-)
ďakujem @mevik a tiež prajem pekný večer :-)
Pekny den prajem :)