Okrúhly perník (fotorecept)

Autor receptu: ywett

s ovocím

20 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misky dáme preosiatu múku, cukor, vajce, mletú škoricu, kypriaci prášok do perníka a olej.
  2. Pridáme kakao.
  3. A džem....robila som domáci a recepty tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-dzem-fotorecept/30489-recept.html a ríbezľový: http://varecha.pravda.sk/recepty/ribezlovy-dzem-a-kakaovy-kolac-s-marhulami/30563-recept.html
  4. Vlejeme mlieko a dobre vymiešame metličkou alebo ručným šľahačom.
  5. Cesto vylejeme do vymastenej (maslom) ohrúhlej formy, použila som s priemerom 24cm a poukladáme ovocie.
  6. ...
  7. A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 45-50 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa nič nenalepí je to ok.
  8. V reze.
  9. Dobrú chuť!