Obyčajná vyprážaná bravčová kožka

Autor receptu: pavelnemecko

Ahojte.Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza,alebo čo.Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod zub z Nemecka.Pri popíjaní výborného pivka/Weissbier,pre gurmánov,predáva sa aj u nás na Slovensku-kvasinkové pivo na peknú a jemnú pleť,vhodné aj pre naše drahé polovičky/,ma napadol úplne jednoduchý recept.Nikde vo svete som sa s tým nestretol.A to už som precestoval toho hodne.Ale poďme na to.

5
porcií
10 minút
príprava
9 minút
na 175 °C

Postup

  1. Takže sme sa vrátili z nákupu a nebodaj v taške máme aj bravčové kožky.Tak to je základ úspechu a našej ďalšej prípravy. Kožky bývajú zo supermarketu obyčajne/na čo si matne spomínam/balené do rolky.Rozbalíme a dobre tupým nožom ich zbavíme zostatku slaniny/veľmi dôležité-vyšlamujeme/.Nakrájame ostrým nožom asi tak 6-7 mm široké pásiky.Je jedno aké dlhé.Potom ich dobre umyjeme a opláchneme v teplej vode.Musíme ich dobre osušiť a zbaviť vlhkosti!!!No a sme skoro na konci receptu.
  2. A teraz majitelia fritézy pozor,tak toto je určené práve Vám. Rozpálime olej vo fritéze as na 170-175 stupňov.Do košíka dáme pásiky kožky a fritujeme.Chcem Vás dôrazne upozorniť.Pozor,začne to strašne peniť a preto rukoväť košíka majte v ruke a nadvihujte,až to prestane peniť.Nezatvárajte fritézu a sledujte za prítomnosti celej rodiny čo sa bude diať.Neuveriteľná premena obyčajnej bravčovej kožky na chápadlá chobotnice,ešte aj s prísavkami!Keď sú prísavky dostatočne veľké,tak necháme odkvapkať a vysypeme do misky/ja osobne do nerezovej/ a posolíme.
  3. Po takomto napínavom čítaní sa automaticky pozriete na hodiny-je ešte niekde otvorené? Podáva sa to ku kapuste mäsu a nemeckým knedlám /ja ich volám chlpaté/.Neverili by ste,ako sa to draho predáva v Nemecku.Zjete na posedenie a vôbec to nie je mastné.Pri televízore jedna bašta.Aspoň vieme čo jeme. Tak už len popriať:"Dobrú chuť". Zdravím Pavelnemecko.