Obrátené rezne

Autor receptu: simona1998

Tieto rezne už veľmi veľa krát robila moja mamka,no ja som sa ich nikdy neodvážila skúsiť vykuchtiť sama. Mne pripadali veľmi zložité na prípravu,avšak pravda je úplne iná. Obrátené rezne sa nazývajú preto,že normálne sa rezne obaľujú vo vajíčkach a potom v strúhanke. Pri týchto rezňoch je to naopak,najprv sa obalia v strúhanke a potom vo vajíčku. Je to veľmi vláčne a chutné mäsko.Tak snáď sa vydaria a budú chutiť aj Vám. :)

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäsko si nakrájame na rezne. Mne s týmto pomohli doma,musim sa priznať. Toto ešte zatiaľ neviem sama. :) :D
  2. Mäsko si trošičku naklepeme. Ďalej ho podľa vlastnej chuti osolíme,okoreníme(ja som použila peper,sušený cesnak a posypala po vrchu vegetou). Ale to je osobitne,kto si čo dá.
  3. Na tanier som si nasypala strúhanku, v ktorej som poriadne obalila rezníky a ešte som do rezňov strúhanku vklepala mlátikom. Rezne si však prikryte sáčkom.
  4. Rožšľaháme si vajičká,do ktorých som ja dala maličku lyžičku vegety a obalíme si v nich rezne.
  5. Pripravíme si panvicu s olejom,na ktorom si opečieme rezne z oboch strán.
  6. Opečené rezne si poukladáme do pekáča alebo zapekacej misy. Na každé mäsko som si dala asi štvrť lyžičky masla.
  7. Zmes,ktorou som mäsko zaliala,som pripravila z 1 litra vody, masoxu (mäsového bujónu),kečupu asi 5 lyžíc, horčice 3 lyžice,soľ, koreniny opäť som použila tie isté zhruba čo pri korenení mäska, pridala som ešte maggi tekuté, worchester. Túto omáčku si taktiež dochutíte podľa vlastnej chuti,každému chutí inak. :) Podliala som mäsko, nechala som si ešte trošku tejto zálievky,ktorú som na mäsko vyliala neskôr ešte.
  8. Mäsko si dáme do rúry podusiť,nechala som ho v rúre 1hodinku na zhruba 180stupňoch.
  9. K mäsku som spravila zemiakovú kašu a dva druhy šalátov: jeden obyčajný uhorkový a druhý mrkvovo-cesnakový s tatárskou. A už sme sa mohli pustiť do papania.