Nevarený džem z čiernych ríbezlí

panimaria - bez fotkypanimaria, 12. júla 2011
Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Foto: panimaria

Tento recept mám od kolegyne, ktorá ho získala od svojej starej mamy. Je bohatým zdrojom vitamínu C a výborne hodí nielen ako náplň do palaciniek, ale aj na maslový chlebík. Má trpkastú príchuť.

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a očistené ríbezle zomelieme.

    Nevarený džem z čiernych ríbezlí  - obrázok 1
  2. 2

    Rozmiešame s krištálovým cukrom a plníme do sklenených pohárov.

    Nevarený džem z čiernych ríbezlí  - obrázok 2
  3. 3

    previažeme celofánom, alebo uzatvoríme viečkom. Nesterilizujeme.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak moji mili, robila som s presnym pomerom, ako bolo uvedene! Len som vymixovala s nozmi na svieckovu, namiesto mletia. Tesila som sa, lebo to vyzeralo fantasticky! Zial po dvoch dnoch, vsetko kysne! Som nastvana sama na seba, ze som zas podlahla novemu receptu! Neviem, co sa mohlo stat!
...a čo ďalej ? nesterilizujeme? ani nepasírujeme? receptík sa mi páči len ako by bol nedokončený......aj ja robievam lekvár cez odšťavovač a potom ešte odpad prepasírujem samozrejme že ríbezle je odstonkované.....tiež dávam cukor 1 - 1 ....