Nepečený lacný krémeš

michalina - fotkamichalina, 6. apríla 2013
Nepečený lacný krémeš
Foto: michalina

Tento krémeš robím už pár rokov. Tento recept mám ho z časopisu. Je fakt výborný aj keď sa na prvý pohľad podľa surovín nezdá :)

30 minút
príprava

Suroviny

3,5 balenia
1 l
3 ks
150 g
1 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednom litri vody uvaríme 3 zlaté klasy s vanilkovým a práškovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do uvarenej kaše.

  2. 2

    Na klasický veľký plech rovnomerne poukladáme keksy, zalejeme ich pripraveným krémom a rozotrieme ho.

  3. 3

    Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu keksov a necháme vychladnúť. Nad parov si urobíme čokoládovú polevu. Polevu rozotrieme na keksy a necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Nepečené cukrovinky

Diskusia k receptu

silvi
tie keksy podraželi, radšej dávam marínu alebo indiána, tie sú lacné. Ale inak je ten koláčik taký výtečný
dogagador
ja som v trznici kupila takyto falosny kremes a len co som ho ochutnala, putoval do smetia....
radost
@michalina
presne ako vravíš-nezdá sa-ale je výborný...a lacný...v nedeľu ráno urobím-poobede už maškrtíme..s nedôverou som ho prvýkrát išla urobiť-puding vo vode-ale nemá to pre nás chybu...a ked dám navrch plnkopolevu od @honestka GANACHE-tak má chuť zákusku...ked sa to navlhnutím spojí...:-)
robila som aj z MARINA keksov...ale z BB je chutnejší...takže-schvaľujem...:-))
radost
a chcem dodať-že tiež bez šľahačky...neobľubujeme ju veľmi...pre nás dvoch stačí z 1 balenia BeBe keksíkov...
michalina
@dogagador skúste ho urobiť podľa tohto receptu a myslím si že sa nestane aby išiel do kosa :)
@radost presne tak súhlasím :) a s tou polevou je to super nápad vyskúšam
janka1011
túto plnku robievam do krémeša aj ja, je výborná a ľahučká, nie ťažká ako maslová...len navrch dávam ešte šľahačku...tak nám to veeeľmi chutí :)
wevewe
A nebolo by lepsie uvarit tie zlate klasy v mlieku? Ta voda vo mne nevzbudzuje velku doveru....
michalina
@wevewe je to zmena :) aj keď veľa ludi to hned odradi lebo su zvyknuty na pudingove plnky v krémešoch...za skusku clovek nic neda a mozno prekvapi :)
sonijamt
ja som teraz na víkend robila podobný, ale miesto vody som použila mlieko, na spodok som si upiekla piškótu, ktorú som natrela džemom, na to uvarený puding zo Zlatého klasu a na vrch Marínu keks, zdá sa mi jemnejšia a poliala som to čokol.polevou:-) koláčik nie je sladký a je dobrý, robievam ho už roky
sonijamt
zabudla som napísať, že do horúceho pudingu zamiešam ešte 1/2 masla
paeva
aj ja robím krémeš tak ako - sonijamt - už roky a keksy ešte namočím do mlieka, potom nie je problém pri papkaní a krájaní
s vodou som ešte neskúšala,
cesminaz
tento kremes je velmi chutny...moja mama ho tiez robi uz zopar rokov,ma ho tiez z niakeho casopisu :-)
hanuska
s vodou sa robí hlavne kvoli alergikom, ale takto robím aj ja, len ešte dávam šlahačku a potom keksy