Milujem tieto tvarohové torty s piškotami. Prišla som na celkom dobrý nápad, ako urobiť tortu nie priliš "mokrú" a zakaždým môže mať inú príchuť.
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
0,5 ks |
|
1 ks podľa vlastnej chuti |
|
1 ks |
|
(hnedé i biele) |
|
alebo likér podľa chuti |
|
300 ml |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv si rozmyslíte, akú príchuť by mala mať Vaša torta - čokoládová, vanilková, pistáciová... a potom si vyberte puding. Puding si uvaríme iba v 300ml mlieka, aby bol tuhší. V miske si vymiešame tvaroh, pomazánkové maslo a rovno pridáme i teplý puding. Samozrejme dochutíme práškovým cukrom, prípadne pridáme i vanilku.
- 2
Na dno tortovej formy (priemer 26) uložíme vrstvu svetlých piškót a pokvapkáme sirupom alebo likérom. Potrieme tretinou plnky, priložíme vrstvou hnedých piškót, potrieme plnkou a nakoniec zasa preložíme piškótami a znova potrieme poslednou tretinou plnky. (Predpokládám však, že tento postup poznáte :-)
- 3
Prikryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke (čím dlhšie tam je, tým bude lepšia). Na druhý deň potrieme vrch rozšľahanou šľahačkou a servírujeme. Doporučujem šľahačku z téglika, pretože na tuto tortu je proste najlepšia a ozaj stačí len jedna. Zaručujem Vám, že torta bude vláčna a zároveň sa Vám nebude rozpadať. Dúfam, že Vám bude chutiť... ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
PS: Budem rada, ked mi napisete o tom, ako sa Vam to podarilo a hlavne, ci Vam to chutilo :)
Budem povdačná :-)